Jak urządzić ogródek restauracyjny?

Wiosną i latem z chęcią spędzamy czas na dworze. I dokładnie tak samo mają klienci restauracji, dlatego takim powodzeniem cieszą się restauracyjne ogródki. Ich wygląd i klimat, którego nadają z łatwością mogą przyciągnąć klientów. Aby jednak tak było, warto przemyśleć ich aranżację i zadbać o to, aby prezentowały się jak najlepiej to tylko możliwe. O co warto więc zadbać? Oto kilka podpowiedzi!

Rośliny, światełka i niewielkie dodatki

Ogródek restauracyjny bez wątpienia powinien oddawać charakter restauracji, a jego aranżacja nie powinna odbiegać od tematyki lokalu. Niemniej jednak są pewne dodatki, które z pewnością nadadzą charakteru każdemu ogródkowi restauracyjnemu. Przede wszystkim warto zainwestować nie tylko w stylowe ale przede wszystkim wygodne meble – krzesła, fotele oraz stabilne stoliki. Co nadaje wyjątkowego klimatu? Oczywiście oświetlenie! Delikatne światło sprawi, że ogródek restauracyjny stanie się klimatycznym i romantycznym miejscem. Świetnie sprawdzą się tutaj lampki na balustradzie lub zwisające – jednak niezbyt nisko! Rośliny również będą idealnym rozwiązaniem dla ogródka, jednak pamiętajmy o tym, aby nie przesadzić z ich gabarytami – będą wtedy niemałą przeszkodą. Świetnym dodatkiem są również kocyki! Doskonale sprawdzą się na chłodniejsze wieczory, szczególnie podczas jesiennych miesięcy.

Promiennik gazowy na butlę – niepowtarzalny klimat i ciepło

Promiennik gazowy na butlę to jedno z lepszych rozwiązań do ogródka restauracyjnego. Promiennik na gaz nie tylko nada klimatycznego oświetlenia, ale również pozwoli ogrzać ogródek podczas chłodniejszych dni. Decydując się na promienniki gazowe należy dokładnie zastanowić się ile będziemy ich potrzebować. Zbyt duża ilość sprawi, że w ogródku będzie za ciepło, a także zbyt tłoczno.

Promiennik na gaz znajdziesz pod adresem http://greengas.pl/produkt/promiennik-gazowy.